Fyfoxes.com
View of the park entrance from south

View of the park entrance from south


2012

Residential quarter - Nan Yang (China)

Master plan proposal (Beijing)

DescriptionGalleryDetails


The residential quarter comprises two plots of 202,902sqm. A limit of 55m height (18 floors) on both plots had to be taken into account. The plot at north shall contain social housing (FAR 2.8). The flats are supposed to replace the small houses of evictions in this territory. The residential buildings at south instead are to be planned of a higher standard, hence a lower density (FAR 2.3) and greater amount of green spaces, because here the apartments are for sale. The landscape design tries to bind the plots together by pedestrian pathways. At the southern area two big circles create the access system; in the center are placed some town houses (7floors) and a kindergarten.


Master plan

Master plan

Overview from south

Overview from south


View of the park entrance from south

View of the park entrance from south

Overview from north

Overview from north


View from west of the northern area

View from west of the northern area

View from west of the southern area

View from west of the southern area